Wat heb je nodig voor een saunabezoek?

Een dagje sauna ontspant lichaam en geest. Je wordt gedwongen een paar stapjes terug te doen en de boel even de boel te laten. Na een paar rondjes sauna en een duik in het fijne warme water ben je helemaal zen, een fijn begin van de week. Heb je een stressvolle week of dag gehad? Ook dan is de sauna the place to be als het aankomt op jezelf even wat ontspanning gunnen. Maar wat als je niet de nodige spullen meeneemt naar je saunabezoek waardoor je deze alsnog thuis moet halen ? Of wat als je extra moet betalen voor de missende spullen of nog erger, je hele dag ontspanning gaat niet door? Dat is niet heel relaxed en dan is je dagje ontspanning opeens een dagje met nog meer spanning geworden. Omdat wij deze ellende niemand gunnen hebben we een overzicht gemaakt van spullen die je echt beter mee kunt nemen naar de sauna. Nu hoef jij alleen nog dat dagje wellness te boeken en onbezorgd genieten.

Een grote handdoek– Een badlaken is handig want de handdoek moet groot genoeg zijn om op te kunnen liggen. Dit is niet alleen hygiënischer voor jezelf maar ook voor je mede saunabezoeker. Zweet je snel en ben je van plan meerdere rondjes in de sauna te maken? Neem dan een extra handdoek mee naar de wellness. Denk ook aan een extra handdoek om te gebruiken na het zwemmen, je wil je waarschijnlijk liever afdrogen met een handdoek zonder zweet.

Een badjas – Omdat je je beweegt tussen de sauna, afkoelfacilliteiten en loungeruimten is het fijn je tussendoor niet steeds naakt te hoeven verplaatsen. Ook als je het idee van naakt zijn in de sauna niet vervelend vind neem je een badjas mee. Waarom? Het is verplicht een badjas te dragen tijdens het bezoeken van het restaurant. Wel zo smakelijk. Als je een opvallende badjas hebt, kies er dan voor deze mee te nemen. Je vindt tijdens een dagje thermen veel dezelfde kleuren badjassen die allemaal op elkaar lijken. Anders sta je alsnog 10 minuten naakt te zoeken.

Slippers – Wederom vanuit hygiënisch oogpunt vindt het desbetreffende wellnessresort het fijn als je eraan denkt om je slippers mee te nemen. Sta er bij stil dat je je slippers ergens achter laat wanneer je bijvoorbeeld een duik neemt, je wilt dus niet je duurste designer slippers meenemen. Opvallende slippers zelfde verhaal als met de onvindbare badjas. Let erop dat je slippers met een goed profiel kiest zodat je niet uitglijdt.
Vind je het vervelend alles mee te nemen of ben je iets vergeten? Geen probleem, een handdoek, badjas en slippers kun je bij vrijwel elke sauna huren of kopen. Sta er wel bij stil dat dit je dagje wellness onnodig een stuk duurder kan maken.

Niet verplicht – Het maakt voor het wellnessresort niet zo veel uit of jij een schone onderbroek meeneemt maar voor jou kan dit wel fijn zijn. Je kunt het schone ondergoed ook net voor je vertrek naar de sauna aantrekken. Verder heb je waarschijnlijk een droge huid na alle temperatuurswisselingen. Zorg dat je goed gehydrateert blijft, je kunt zelf een flesje water meenemen. Ook kun je overwegen bodylotion in je tas te stoppen, niets is zo vervelend als een trekkende huid.

Tot slot – Je telefoon mag mee tot aan de kluisjes en daar zullen jullie wegen scheiden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je alles echt even los laat, jij zou het risico op foto’s of filmpjes ook niet prettig vinden. Je telefoon vindt de temperaturen van de sauna niet fijn en daarnaast zul je hem constant achter moeten laten aan de rand van een zwembad, een no go dus. Pak je gênante badjas in en vergeet je goede humeur niet!


Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.