Sauna Bussloo

Gelegen aan het prachtige meer van Bussloo nabij Apeldoorn, bevindt zich de Sauna Bussloo. Ben je toe aan tijdloze ontspanning en een uitgebreid aanbod aan faciliteiten? Dan ben je bij Therme Bussloo aan het juiste adres. Sauna Bussloo is één van de mooiste spa’s van Nederland die jou als bezoeker een hoop faciliteiten biedt op het gebied van sauna, behandelingen en massages. De rustgevende omgeving die Sauna Bussloo biedt, zorgt ervoor dat jij je lichamelijk en geestelijk volledig kunt ontspannen. Heerlijk in een wereld waar je enkel hoeft te denken aan alleen jij zelf en je onstpanning. Daarnaast zorgt een bezoek aan de sauna ervoor dat je geestelijk volledig onstpannen wordt en uiteraard fysiek ook. Een bezoek aan de sauna zorgt er ook voor dat de energie en de bloedsomloop een positieve stimulans krijgt. Een bezoek aan de Sauna Bussloo versterkt de mentale en fysiekheid dus enorm. Boek hier jouw dagje sauna bij Sauna Bussloo

Sauna Bussloo heeft zowel een binnen als buiten omgeving waar je zelf volledig kunt ontspannen, zowel in de zomer als de winter. Een bezoek aan Sauna Bussloo zorgt er ook voor dat jouw welzijn volledig wordt verzorgd gezien de horeca gelegenheden en het aanbod aan behandelingen. In Sauna Bussloo zijn er drie restaurants tot je beschikking waar je culinair terecht kunt voor elk gerecht. In het restaurant N-joy kan je terecht voor een a la carte lunch. Meer trek in een overheerlijke pasta of pizza? Dan is de brasserie Kelodome de juiste plek voor jou. Je kan er terecht voor een voetmassage of schoudermassage. Toe aan enkele dagen Sauna of Spa? Dan kan je bij de Thermen Bussloo terecht voor een overnachting in het wellnesshotel. Heerlijk tot rust komen na een (intensieve) dag sauna en daarna nog is tot rust komen in het wellnesshotel.

Daarnaast heeft Sauna Bussloo een aantal baden waaronder het zoutwaterbad, hamambad, zwembad, whirlpoolbad, osmaans badhuis en voetbaden, genoeg keuze dus! Toe aan een hamam behandeling? Geen zorgen, de spa in Bussloo biedt een uitgebreid aanbod aan diverse behandelingen op het gebied van hamam. Check voor alle informatie de website hier.

Indoor faciliteiten Sauna Bussloo

 • Russische Banja Sauna: Nieuw bij Sauna Bussloo! Waan jezelf in een verkwikkende geur van verse berk in de koperen ketel boven de kachel. Volgens Russische traditie maak je hier kennis met het Banja ritueel, waarbij de rustgevende geur van berkenthee in de cabine wordt verspreid. Deze Sauna verlicht de stress en reinigt de huid. Daarnaast is de Banja Sauna goed voor het lichaam en de geest. 
 • Finse sauna: De Finse Sauna van Sauna Bussloo beschikt over een groot ligplateau waar een vochtige atomosfeer hangt met een gemiddelde temperatuur van 75 – 80 ºC. De Finse Sauna is ideaal om je dagje sauna te beginnen. 
 • Azië Sauna: In deze Sauna kan je terecht voor een reis naar het oosten. De licht houten sauna herbergen de Chinese karakters voor kalmte, liefde, wijsheid, welvaart, moed, vreden en een lang leven. Met de Oosterse subtiele klanken kan je ontspannen naar de sterrenhemel aan het plafond weg dromen. Deze sauna heeft een genezende werking en 15% luchtvochtigheid en een gemiddelde tempratuur van 85 ºC. In deze sauna worden vaak kostenloze opgietingen gehouden. 
 • Kelo Aufgus Sauna: Sauna Bussloo beschikt over een van de grootste Kelo opgietsauna’s van Nederland. In de Kelo Aufgus Sauna vinden dagelijks handmatige opgietingen plaats door een of twee saunameesters. De sauna beschikt over een ruim aanbod aan zitplaatsen, daarom is deze sauna intiem en biedt het een heerlijke sfeer die goed wordt gewaardeerd door de saunagasten. De temperatuur in de Aufguss sauna is 80 -90 ºC
 • Saltarium: Nieuw bij Sauna Bussloo, het Saltarium! Deze sauna beschikt over een houten stelling van sleedoorntakken waar zout water overheen stroomt. Door de warmte in de sauna verdampt het water en blijft er zoute lucht over die geschikt is voor inhalatie. Het Saltarium is bij uitstek geschikt voor gasten met astma of dermatologische klachten. 
 • Rozensauna: De rozen sauna is een kleine, romantische sauna waar je heerlijk kunt vertoeven met jouw partner. In de houten cederwanden zijn de rozetten van rozen verwerkt. Op de warmtebron staat een koperen ketel die gevuld is met rozenblaadjes, de geur zorgt voor een ontspannende, milde en zoete geur.
 • Caldarium: Het Caldarium betekent in het latijns warmwaterkamer. Het Caldarium is een stoomcabine gevuld met zitbanken waar een binnentemperatuur van 50 ºC  heerst. In deze sauna is de atmosfeer aangenaam, warm en vochtig. Daarnaast is het een verfrissing voor de luchtwegen vanwege de heerlijke geur van eucalyptus. 
 • Geysersauna: In 2012 opende Sauna Bussloo de unieke Geysersauna. De Geysersauna is een buiten sauna aan de rand van de tuin. De inspiratie voor deze sauna komt voort uit de werking van het water en de kleigrond van de geisers uit IJsland. 
 • Kelo Aardesauna: In de tuin van Sauna Bussloo staat een Kelo aardesauna met een natuurlijk begroeid groendak. Door de hoge tempratuur van 100 ºC is deze sauna meer geschikt voor ervaren saunagasten. 
 • Velo Bad Sauna: De Velo bad sauna is afkomstig uit Finland dat staat voor het licht. In deze sauna kan je genieten van een prachtige sterrenhemel waar meer dan vierhonderd lichtpuntjes van tint wisselen. 
 • Vier elementensauna: De vier elementensauna is een buitensauna. Hier kan je als saunagast op een bijzondere manier kennis maken met aarde, water, vuur en lucht. De sauna heeft een gemiddelde tempratuur van 80 ºC.
 • Panorama Sauna: De panorama sauna is gelegen aan de rand van het meer van Sauna Bussloo. Waan je in deze sauna en geniet van het prachtige uitzicht over de weide en de bosrijke omgeving. Starend over het natuurgebied ervaar je een totale onstpanning, zowel vanuit de sauna als vanaf de bankjes buiten de sauna. Deze sauna staat bekend als een ‘goed gesprek-sauna’, wil je dus lekker kletsen met je partner of vriendin, dan is de panorama the place to be.
 • Infrarood Sauna: Sauna Bussloo beschikt over meerdere infrarood sauna’s. De infraroodsauna beschikt over heerlijke ligbanken voor een optimaal ligcomfort. De infraroodsauna is bij uitstek geschikt voor vermoeide of pijnlijke spieren, de stralen gaan diep door de huid waardoor er een inwendige transpiratie plaats vind.
 • Himalaya zoutkristalgrot: Binnen deze sauna ben je omringd door zuiverende lucht, gevoed door de mineralen die vrij komen door de verhitting. De mineralen zijn uit Nepal geïmporteerde zoutkristallen.
 

Openingstijden Sauna Bussloo

 • Maandag: 10:00-23:30
 • Dinsdag: 10:00-23:30
 • Woensdag: 10:00-23:30
 • Donderdag: 10:00-23:30
 • Vrijdag: 10:00-23:30
 • Zaterdag: 10:00-23:30
 • Zondag: 10:00-23:30