Oogcontact – Het is absoluut niet je bedoeling maar vroeg of laat gaan je ogen van de grond omhoog. Je doet je best niet omhoog te kijken maar scant de ”situatie” terwijl je ogen al op zoek zijn naar contact. En daar is het dan, het ongemakkelijke oogcontact dat je krampachtig probeerde te vermijden.

Schaamte – We zijn allemaal naakt en toch kan het erg kwetsbaar voelen. Waarom heeft precies op de dag van jouw sauna bezoek dat modellenlichaam besloten om hier ook rond te parraderen? Gelukkig voel je je vaak beter over jezelf als je de rest van de saunabezoekers ziet.

Bejaarden – Dat beter over jezelf voelen gaat vaak hand in hand met een naar gevoel. Heel lief die oude mensen maar zonder kleding zijn ze wel…oud.

Bekenden – Je leraar, broertje van je vriend of nog erger; iemand waarmee je een keer op date bent geweest en hebt afgewimpeld. Kies een sauna wat verder van huis als je het risico hierop wilt verkleinen.

Telefoonloos – Je hele saunabezoek zonder telefoon, dat kan vies tegenvallen. Hoe gezond het ook voor je geest is om even los te weken van alles wat meekomt met je telefoongebruik.. er zijn momenten dat je het apparaatje echt mist.

Stelletjes – Ondanks dat de saunaregelementen duidelijk zijn over affectie in een sauna kom jij natuurlijk dat kleffe stelletje tegen. Terwijl zij niet van elkaar af kunnen blijven besef jij hoe je de afleiding van je telefoon mist.

Onrust – Saunabezoekers die elkaar amicaal begroeten, luidruchtige tieners en bekenden die gezellig bijpraten terwijl jij voor je rust komt. In plaats van ontspannen thuiskomen heb jij alweer vakantie nodig.

Het heerlijk ontspannen gevoel – Ondanks alle risico’s die een saunabezoek met zich meebrengt heb je als grootste risico ontspanning. Naast het ontspannen van je spieren door de warmte van de sauna kun je even een stapje terug doen naar een prikkelarme omgeving.

Lukt het je toch niet zo goed om te wennen aan het naakt zijn? Kies dan voor een sauna met badkledingdag, bijna alle wellnesscentra hebben dit inmiddels ingevoerd. Heb je net je oog laten vallen op bijvoorbeeld Thermen La Mer of Sauna van Egmond? Dit zijn sauna’s waar badkleding vanuit hygiënisch oogpunt niet is toegestaan. Niet getreurd, beide sauna’s bieden ruime keuze op gebied van beauty en wellness. Je kunt hier dus ook terecht voor een ontspannende bodytreatment of een handpakking voorafgaand aan prachtig gelakte nagels.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.